Ulkomaiden historiallisia vierailukohteita

Ulkomailta löytyy runsain mitoin historiallisia kohteita, joten valinnan tekeminen voi olla vaikeaa. Runsaudenpula on melkoinen. Keräsimme tälle sivulle joitakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Vierailukohdevinkkejä ulkomailla

– Alhambra on eräs Espanjan suosituimmista nähtävyyksistä, eikä suotta! Se kertoo omaa tarinaansa maurilaisten valloittajien valtakaudesta Espanjassa. Alhambra on upea nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin, jos vierailet Espanjassa ja jos maan historia kiinnostaa sinua. Kannattaa harkita paikallisen oppaan käyttöä sekä mahdollista yksityiskierrosta Alhambrassa, jotta saat vierailusta kaiken mahdollisen irti. Opastusta on saatavana esimerkiksi englanniksi, saksaksi ja ranskaksi ja jos joku näistä kielistä taittuu sinulta hyvin, kannattaa opastus tietysti valita juuri tällä kielellä. Alhambran kauniisti koristellut seinät ja katot hurmaavat sinut, vaikket historiasta muutoin niin välittäisikään. Espanjasta löytyy myös monia muita historiallisia kohteita, joista osa juontaa juurensa aina esihistoriaan asti.

– Rooma on itsessään pala historiaa eikä Italia ole ikinä huono valinta, jos historia kiinnostaa. Roomasta löytyy runsaasti historiallisia kohteita, joissa vierailu on unohtumaton elämys.

– Algeria on monelle turistille tuntematon kohde, mutta maasta löytyy tästä huolimatta monia mielenkiintoisia vierailukohteita turistille, joka haluaa tutustua historiaan. Esimerkiksi useat roomalaisten kaupunkien rauniot ovat vierailemisen arvoisia kohteita. Tipasasta löytyy erityisen mielenkiintoiset roomalaisten kaupunkien rauniot, joissa vieraillessaan turisti voi kuvitella, miten roomalaiset aikoinaan kaupungissa asuivat ja elivät. Läheltä Tipasaa löytyy mielenkiintoinen suurikokoinen rakennus, joka muistuttaa pyramidia, ja jonne on ilmeisesti haudattu kuuluisan egyptiläisen hallitsijan tytär. Algerian Saharasta löytyy myös monta historiallisesti mielenkiintoista kohdetta. Jos haluat esimerkiksi tietää, miten entisaikoina kasvatettiin taatelipalmuja, kannattaa vierailla Saharan taatelipalmuviljelmällä, jossa viljelymenetelmät ovat vielä nykyisinkin kovin perinteiset. Algeriasta löytyy myös runsain mitoin erinomaisia museoita, joiden pääsymaksut ovat ulkomaalaiselle erittäin edulliset.

– Tallinnan vanhakaupunki on erinomainen vierailukohde, jos sinua kiinnostaa menneiden aikojen hansakauppa. Myös Saksan rannikkokaupungeissa voi aistia samankaltaista tunnelmaa.

– Tukholmasta löytyvä Vasa-laiva on erittäin mielenkiintoinen kohde. Vasa-laiva on peräisin 1600-luvulta ja Vasa-museo on oivallinen esimerkiksi luokkaretkikohteena. Laivan kohtalona oli upota neitsytmatkallaan 1628 ainoastaan noin viidentoista minuutin purjehduksen jälkeen. Vasa ei ehtinyt Tukholman edustaa edemmäs ennen kuin se upposi. Laiva tarjoaa upean näkymän 1600-luvun merenkäyntiin. Tämä vierailu on oikea historianoppitunti, vaikkei se siltä välttämättä tuntuisikaan.

– Machu Picchu on monen maailmanmatkaajan ”must-to-see”-listalla, mikä ei olekaan ihme. Tämä Andien harjanteelta 2 430 metrin korkeudesta löytyvä ikivanha inkojen kaupunki on upea näky! Machu Picchusta löytyy hallitsijanpalatsi, temppeleitä, varastoja sekä asuintaloja. Vuorenrinteitä on käytetty viljelyyn ja rakennuksia kaupungissa on ollut aikoinaan noin 200. Machu Picchulla lähiympäristöineen on arvioitu asuneen aikoinaan noin 1 200 ihmistä. Pääasiassa siellä asui pappeja, naisia sekä lapsia. Inkahallitsijan arvellaan rakennuttaneen kaupungin ja rakennustöiden arvellaan alkaneen vuoden 1440 kieppeillä. Kaupungissa on harjoitettu Auringon kulttia ja sen uskottiin olevan valloittamaton.

– Ateenaa kutsutaan joskus sivistyksen kehdoksi ja tästä kaupungista löytyykin runsain mitoin antiikin aikaisia rakennuksia. Akropolis on kuuluisa kaupungissa sijaitseva monumentti.

– Jerusalem on upea historiallinen vierailukohde, jossa kannattaa vierailla esimerkiksi Daavidin tornissa, Länsimuurilla ja Pyhän haudan kirkossa.

– Prahan vanhakaupunki on mielenkiintoinen kohde, jossa kannattaa käydä katsomassa ainakin vanhaa kaupungintaloa, jonka kellon sanottiin pystyvän ennustamaan taivaankappaleiden liikkeitä. Toinen mielenkiintoinen kohde on Prahan linna.

– Istanbul on upea kohde, jossa historia ja nykyaika, menneisyys ja nykyisyys yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla. Esimerkiksi Sultanahmet, Hagia Sofia ja Sininen moskeija ovat näkemisen arvoisia kohteita.